Pelikonepeijoonit vuonna 0

1557188_989723751040426_8152228910262818390_o

Tämä on uusi alku.

Olemme olleet muutaman kuukauden poissa verkosta sen jälkeen, kun kotimme Kameli.net siirtyi uudelle palvelimelle. Jo sitä ennen sivusto oli ollut laiminlyötynä useita vuosia. Siinä määrin, että minä (Mikko) päätin hävittää kaiken vanhan sisällön ja aloittaa alusta. Osa mukana raahatusta sisällöstä täyttäisi nimittäin kohta 20 vuotta, puhumattakaan siitä, että suuri osa siitä oli jo väärää tietoa ja vähän huonosti kirjoitettuakin.

Toinen ongelma sivuston kanssa oli, että sen ylläpito oli liian vaikeaa. Käytimme vuosikaudet pelkkää HTML:ää, josta siirryimme 2000-luvun alussa omituiseen CSV-pohjaiseen sisällönhallintaan. Sitä seurasi räätälöity sivusto, jonka teetimme n. 10 vuotta sitten. Kumpikaan ratkaisu ei ollut kovin hyvä.

Aloitimme useita projekteja, joissa sivustosta tehtiin uusia versioita. Yksi perustui Wikiin, toinen WordPressiin. Molemmat pääsivät aika pitkälle, mutta niitä hidasti sama asia: vuosikymmeniä vanha, päivitystä vaativa sisältö. Asia- ja kirjoitusvirheitä oli siellä täällä, eivätkä suttuiset kuvatkaan juuri innostaneet. Kumpaakaan meistä ei oikein motivoinut ryhtyä korjaamaan vanhaa sisältöä.Ratkaiseva tekijä sivuston uudistamiselle oli kuitenkin, että Pelikonepeijoonit – sellaisena kuin se luotiin – on saavuttanut tavoitteensa. Tavoitteemme oli perustaa kokoelmallemme fyysinen museo, ja saavutimme sen vuonna 2016, kun Suomen pelimuseo, joka hyödyntää suurelta osin keräämäämme vanhaa laitteistoa ja pelejä, avasi ovensa.

Tältä pohjalta olen päättänyt julkaista sivuston uudelleen uudesta lähtökohdasta. Se toimii alustana jutuille retropelaamisesta ja kokoelmastamme, mutta vähän eri tavalla. Tietenkin myös palaamme vanhaan sisältöön ja esittelemme laitteistoa, mutta olen varsin avoin erilaisille suunnille, joihin sivusto voi jatkossa lähteä.